Снимка БулфотоВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори

...
Снимка БулфотоВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори
Коментари Харесай

Захариева за Радев: Съветниците му да обяснят как в ЕС се вземат решения

Снимка Булфото

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори на рецензиите на президента Радев от през вчерашния ден, че позицията на държавното управление за Венецуела е преписана и по тази причина няма какво да се съгласува с изпълнителната власт, заяви бТВ.

Тази седмица президентът и държавното управление застанаха на разнообразни позиции по тематиката. Кабинетът поддържа Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела, а президентът изиска да не се месим.

Според Захариева позицията е аргументирана и поредна. Тя репликира и изявлението на президента, че държавното управление е желало координиране по тази тематика, а не за редица значими за българския интерес въпроси като да вземем за пример Договора за добросъседство с Македония. Според Захариева договорът е бил изпратен и разискван с президентската администрация.

„ Може би нелошите му съветници  по външна политика би трябвало да разяснят по какъв начин се случват декларациите и мненията на Европейския съюз. Всяка страна има опция да изрази мнение, някои и оферират. Изобщо не одобрявам думата „ преписана ”, тъй като ние сме взели участие във всички равнища в Брюксел посредством нашите представители и с мен на всичките препоръки, на които сме обсъждали Венецуела ”, акцентира Захариева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР