Снимка БулфотоВисшият съдебен съвет (ВСС) прие за рекордно кратките пет

...
Снимка БулфотоВисшият съдебен съвет (ВСС) прие за рекордно кратките пет
Коментари Харесай

Дневник: В по-особен и напрегнат ден Гешев набързо отчете успехите на прокуратурата

Снимка Булфото

Висшият правосъден съвет (ВСС) одобри за рекордно късите пет минути отчета на основния прокурор Иван Гешев за активността на прокуратурата за 2019 година.

За извънредно лимитираното време Цветинка Пашкунова съумя да прочете обобщение от няколко фрази на документа, Гешев повтори резюмето, а членовете на съвета гласоподаваха, че одобряват отчета без нито един въпрос или забележка. Секунди по-късно основният прокурор се извини, че през днешния ден му е " по-особен и под напрежение ден " и си изключи камерата от сбирката, на която присъстваше отдалечено, написа " Дневник " .

Уникалното съвещание на другояче многословния правосъден съвет съответства с акцията, която прокуратурата организира през днешния ден в Министерството на екологията и офисите на компанията " Приста ойл ". Това очевидно е повода основният прокурор да се включи единствено за броени минути в съвещанието на Висш съдебен съвет. " Днес се занимавам с неща, които постановат персоналното ми присъединяване ", съобщи разгорещено пред Пленума на съвета той.

Преди това Гешев нахвърля акцентите в отчета си, който ще бъде импортиран в Народното събрание за утвърждение. От тях се разбра, че стандартната и битовата престъпност му остават приоритет, както и подготовката за старта на европейската прокуратура. За предходната година, в която основен прокурор беше Сотир Цацаров, бяха регистрирани триумфи - високо равнище на съблюдаване на периодите, трайно понижаване на неприведените в осъществяване присъди, увеличение на броя на наказаните по делата от висок публичен интерес и понижаване на оправдателните присъди.

Единствената забележка, която се чу, беше за недостатъци в следствието от страна на полицията и прекомерната натовареност в районните прокуратури.

Случайно или не, Цацаров регистрира пред Народното събрание също през днешния ден активността на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), която оглави, откакто излезе от прокуратурата. И той регистрира триумфи, а на рецензиите на опозицията от Българска социалистическа партия отговори, че оправянето с корупцията зависи и от Народното събрание.

Цацаров се оправда, че искове за над 144 млн. лева са спрени поради Върховния касационен съд (ВКС), от който се чака тълкувателно решение. Пресцентърът на КПКОНПИ заяви, че е изпратено писмо до ръководителя на съда Лозан Панов. В него Цацаров му напомня, че на 25.07.2018 година е формирано тълкувателно дело № 1/2018 година на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд във връзка спорна правосъдна процедура по отношение на характера на планувания в закона период за осъществяване на инспекции и събиране на доказателства за имущество, за което има данни, че е добито от незаконна активност. До произнасянето на Върховен касационен съд в окръжните съдилища са спрени 128 каузи за лишаване на нелегално добито имущество.

Преди седмица Цацаров се включи в апела на някогашните членове на Висш съдебен съвет, които избраха Панов за ръководител на Върховен касационен съд, да подаде оставка.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР