Снимка: БулфотоВероятно коронавирусът не е засегнал местните хора в Банско,

...
Снимка: БулфотоВероятно коронавирусът не е засегнал местните хора в Банско,
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Коронавирусът не е стигнал до хората в Банско. Останал е на пистите

Снимка: Булфото

Вероятно коронавирусът не е засегнал локалните хора в Банско, тъй като разпространяването му е останало на пистите  и в огромните хотели, където отсядат задграничните туристи.

Тази хипотеза  изрази основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев  във връзка с това, че  в курортния град нямало вълна от разболели се, макар, че има има доста случаи на потвърдено заболели от ковид задгранични туристи, написа news.bg.

Припомняме, че поради многото потвърдени случаи Банско  беше под двуседмична обсада.

За да бъде доказана или отхвърлена тази догадка обаче,  би трябвало да се изчакат данните от всеобщото проучване на хората в Банско,  добави доцент Кунчев.

То трябваше да стартира в края на тази седмица, само че се отсрочва най-малко до понеделник-вторник ,  защото нямало задоволително на брой проби , с които да бъде изследвано популацията на Банско.

Понеделник-вторник ще бъдат доставени тестванията, дала обещание компанията производител,  обясни ген. Мутафчийски. Тогава ще стартира и проучването.

Хората, които ще бъдат тествани,  ще следват специфични графици, с цел да няма скупчване на тълпи пред пунктовете.  Тези графици се правели от Регионалната здравна ревизия. Тя би трябвало да дефинира и къде ще са пунктовете за тестване в Банско.

Да бъде изследвано за ковид най-малко 1/3 от популацията на Банско , настоя преди дни кметът Иван Кодев.

Припомняме, че на 31 март бе въведена цялостна карантина в Банско за две седмици беше официално свалена, само че градът мина под общ режим като регионалните градове - с КПП-та на вход и изход и целесъобразно непътуване на жители като се изключи незабавни и изключителни обстановки.

Премиерът Бойко  Борисов заяви, че е разпоредил масирани проби в Банско.

При приключване на карантината се появи и напрежение сред Оперативния щаб и локалните лекари  по тематиката за това до каква степен симптоматика на ковид е била съобщавана. Самите  лекари от Банско настояват, че информация от тях не е изискана.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Кака Слонка (преди 1 минута) Рейтинг: 1590 | Одобрение: 230 Пускал се е със сноуборд Всеки трети гербаджия е тъкмо толкоз тъп, колкото и първите двама! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР