снимка БулфотоВече е забранено със закон да се сравняват Съветския

...
снимка БулфотоВече е забранено със закон да се сравняват Съветския
Коментари Харесай

Путин подписа закон, с който забранява сравнението между Съветския съюз и нацистка Германия

снимка Булфото

Вече е неразрешено със закон да се съпоставят Съветския съюз и нацистка Германия. Това стана откакто президентът  Владимир Путин подписа документа, който не разрешава обществено да бъдат отъждествявани задачите, решенията и дейностите на двете страни от времето на Втората международна войник. В закона е записано още, че се не разрешава отричането на решаващата роля на руския народ в успеха над фашизма, съобщи ТАСС.

Авторите на текста акцентират, че е неприемливо да бъдат приравнявани дейностите на " бранителите на Родината, дали живота си в битката за нейната независимост и самостоятелност, дейностите на бойците освободители с ориентираните към заличаване на народите дейности на бойците окупатори, приети за отговорни в закононарушения с присъда на Нюрнбергския арбитражен съд ".

Санкции за нарушителите на този закон към момента не са избрани, показва Българска телеграфна агенция.

Руският президент подписа и закон, който не разрешава да се демонстрират обществено като " екстремистки материали " изображения на лицата на нацистки военни нарушители, тъй като това " оскърбява многонационалния народ и паметта за жертвите от Великата отечествена война ".

Забранява се и разпространяването на изявления на водачи на организации, приети за незаконни от трибунала в Нюрнберг. Изключение вършат случаите, в които се образува отрицателно отношение към идеологията на нацизма и няма признаци той да бъде пропагандиран или оправдаван.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР