снимка БулфотоВъв връзка с предстоящите парламентарни избори, които ще се

...
снимка БулфотоВъв връзка с предстоящите парламентарни избори, които ще се
Коментари Харесай

Здравното министерство описа мерки срещу К19 за изборния ден на 12 страници

снимка Булфото

Във връзка с идните парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април, министерство на опазването на здравето разказа ограничения против К19 на 12 страници, написа.

Във всички раздели на документа участват познатите до момента ограничения: наложително носене на вярно сложени маски, отдалеченост и стерилизация на ръце, машини за гласоподаване, повърхности и даже химикалките за автограф.

Маските ще смъкваме, единствено с цел да бъдем разпознати, когато си даваме персоналната карта на секционната комисия. Това ще става на 1,5 м от членовете на комисията. Те от своя страна също би трябвало да заобикалят физически контакт и да съблюдават отдалеченост, както и да носят ръкавици, до момента в който работят.

Ако някой се яви без маска да гласоподава, би трябвало да му бъде предоставена на входа на постройката, написа в напътствията.

Температурата на всички ще се мери с безконтактен термометър, а хремави и кашлящи няма да бъдат допускани в изборните секции. Това важи както за гласоподавателите и членовете на секционни комисии, по този начин и за всички присъстващи в изборните пространства, в това число и представители на медиите.

Проветряването на пространствата би трябвало да е от 5 до 10 минути на всеки час. " Ако постройката, в която се намира избирателнатасекция, не разрешава отваряне на прозорците, то общообменнитеклиматично -вентилационни съоръжения трябвада бъдат настроени по този начин, че да обезпечават приток на външен въздух в пространствата, на относително чести интервали и да изтеглят нечистия въздух от пространствата ", се показва в документа.

В напътствията е планувано и обезпечаване на задоволителни количества сапун, хартиени кърпи и/или сушилни за ръце в санитарните възли. Фиксирани са и позволените за потребление дезинфектанти - те следва да са " с вирусоцидно деяние или отчасти вирусоцидно (вируси с обвивка) деяние и да саразрешениот Министерство на здравеопазването, видно от издадено позволение за даване на пазара, вписано в Регистърана биоцидите ".

" Тъмната стаичка да бъде сложена по този начин, че входът ѝ да е извърнат към стена, зада се избегне допиране от гласоподавателите на пердето на входа на тъмната стаичка ", написа още в документа.

В текста са настрана регламентирани ограниченията във връзка с постройките и пространствата, на членовете на СИК, наблюдаващите и покровителите, на членовете на РИК и на гласоподавателите. Следват инструкции при гласоподаване с преносима изборна кутия, при гласоподаване в болнично заведение, при броене и предаване на бюлетините. Документът включва и ограничения при осъществяване на предизборната акция, които допускат физическо наличие на участниците, както и при разновидността " от врата на врата ".

Указанията са изпратени до всички институции, участващи в организирането на изборния развой, споделят от министерството.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР