Снимка БулфотоВашингтон възнамерява да създаде коалиция от държави за съвместно

...
Снимка БулфотоВашингтон възнамерява да създаде коалиция от държави за съвместно
Коментари Харесай

САЩ създават коалиция от държави за усвояване на Луната

Снимка Булфото

Вашингтон има намерение да сътвори коалиция от страни за взаимно реализиране на проекти по усвояването на Луната и за трайно наличие на повърхността ѝ, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Това съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Ще създадем коалиция от страни, с цел да се върнем на Луната. Този път ще се върнем, с цел да останем за дълго там, сподели той.

 Отговаряйки на въпроса дали се планува на естествения сателит на Земята да бъдат изпратени разнообразни апарати, роботизирани системи и американски астронавти, той посочи, че всичко това е взето поради.

Ще изпратим хора, спускаеми модули, луноходи, роботи. Целта не е да забием национални знамена и да оставим отпечатъци от ботушите на астронавти, а по-късно 50 години да не се върнем там. Искаме да останем за дълго,  разясни Брайдънстайн. 

Директорът на американското галактическо ведомство означи, че при реализирането на тези проекти значима роля могат да изиграят частни компании, що се отнася до създаването на ракети-носители за многократна приложимост и галактически апарати. Брайдънстайн изрази вяра, че " всички детайли на инфраструктурата сред Земята и Луната ще могат да се употребяват наново ". Това ще разреши да стигнем там и да се върнем, само че значима роля ще играе частният бранш, посочи той.

Брайдънстайн също така означи, че Луната провокира огромен интерес на интернационално ниво. Причината за това е, че на Луната има запаси, в това число стотици милиарди тонове лед, които, по думите му, е допустимо в бъдеще да се употребяват като средство за поддържане на живота.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР