Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд потвърди в пет съдебни заседания първоначалния

...
Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд потвърди в пет съдебни заседания първоначалния
Коментари Харесай

Съдът във Варна потвърди ареста на петима мъже, отглеждали марихуана в наркооранжерия

Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд удостовери в пет правосъдни съвещания първичния арест на Иван И., Пламен К., Пламен В., на Сунай А. и на Мирослав К., всички те привлечени като обвинени за промишленото развъждане в съучастничество на марихуана в наркооранжерия, основана в избено помещение под спортния салон  на някогашния цех „ Диамант “ в Разград.

На 27 февруари тази година Окръжният съд в Разград е определил на всеки един от петимата обвинени първична мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Те се проверяват по тази причина, че в интервала от 1 декември 2018, а Сунай от юли предходната година до 24 февруари 2019, в Разград и в съучастничество като съизвършители произвели и държали наркотични субстанции за разпространяване. За същия интервал и още веднъж в съучастничество засели 9 растения от рода на конопа.

Припомняме, че досъдебното произвеждане е почнало през м.юли предходната година, а наркооранжерията е била разкрита на 24 февруари тази година. Органите на реда открили модерна техника за промишлено развъждане на марихуана – климатична, осветителна и поливна системи. За да не се разнася характерната миризма на конопа, стените и прозорците са били изолирани с фибран и опаковани с плътни найлони. В помещението били открити 9 саксии с растения, достигнали зряла възраст, както и 500 грама марихуана, готова на продажба. Иззети били електронна везна, семена, мелничка за смилане на конопа, компютри и флашки, както и още 10,2 грама канабис, разпределен в дози.

Според проверяващите задачата на уредниците на наркооранжерията била да затворят индустриалния цикъл – от засяването на семената до продажбата на готовата марихуана. Още при първите следствени дейности в пет обитаеми места и в два автомобила били открити военен револвер със заличени номера на Пламен К., картечен револвер с патрони, конфискуван от Мирослав, пневматична пушка, открита в помещение, населявано от Сунай. Мъжете са на възраст 23 – 38 години и са от разнообразни обитаеми места в страната.

Защитата на всеки един от обвинените оспори през днешния ден пред въззивната апелативна инстанция съществуването на данни за обосновано съмнение, че мъжете в съучастничество са отглеждали марихуана, предопределена за разпространяване. Съставът на Апелативен съд – Варна обаче не откри съображение да промени изводите на Окръжния съд в Разград, съгласно които събраните още в първите дни доказателства, материали и гласни свидетелства обосновават съмнението, че Иван И., Пламен К., Пламен В., Сунай А. и Мирослав К. са съпричастни към промишленото развъждане на марихуана, предопределена за разпространяване.

Установено по неоспорим метод било, че водеща роля в съучастническата активност имал Сунай. Той е наел помещението, финансирал е техническото съоръжение на наркооранжерията, наемането на хора за активността, държането и разпространяването на дрогата. За всеки един от обвинените има данни, че поддържали контакти с престъпно проявени лица.

Според проверяващите, за Иван – разпространяването на наркотични субстанции бил главният му източник на приходи. Мирослав, за който няма данни за непрекъснато местоживеене е донесъл през декември семена за засяване в оранжерията. Изобилие от данни има и за престъпната активност на Пламен К., който също осигурявал семена „ за посев “, от години бил наркозависим, занимал се с разпространяване на неразрешени от закона субстанции, с лихварство, имал висящо наказателно произвеждане, само че не и непрекъснат адрес. Пламен В. пък оказал способена помощ за развъждането на семената в нарколабораторията. За него проверяващите имали данни, че се занимавал със сводничество, с разпространяването на опиати и постоянно сменял адреса на който живее.

Преценката на всички тези обстоятелства, материали и свидетелства обосновават и извода, че всеки един от петимата има заплаха да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение.

Определенията, с които Апелативният съд във Варна удостовери първичния арест на Иван И., Пламен К., Пламен В., на Сунай А. и на Мирослав К., привлечени като обвинени за промишленото съучастническо развъждане на марихуана в наркооранжерия, предопределена за разпространяване не подлежат на обжалване.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР