Снимка БулфотоВажно решение ще трябва да вземат депутатите в последния

...
Снимка БулфотоВажно решение ще трябва да вземат депутатите в последния
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди промени в закона, свързан с дейността на психолозите

Снимка Булфото

Важно решение ще би трябвало да вземат депутатите в последния работен ден от седмицата. Народното заседание ще разиска на първо четене измененията в закона за съсловната организация и професионалната активност на психолозите. Те плануват цялостна регулация на специалността и обществен указател на правоспособните психолози в страната.

Законопроектът, импортиран от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", планува наложително регистриране на правоспособните психолози в указател, което ще спомогне за постигането на гласност и бистрота в бранша, стимулират се вносителите. Целта е специалността да се упражнява единствено от квалифицирани експерти, регистрирани от съсловното Дружество на психолозите в България. Очаква се със законовата наредба да се изготви и механизъм, по който здравноосигурените лица да получават в бъдеще безвъзмездни психически услуги. 

Депутатите ще обсъдят плана на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, както и промени в закона за пътищата, които планува въвеждане на систематична уредба за провеждането на процедурите за ръководство на сигурността на пътната мрежа. 

В рамките на постоянния парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор седем министри. Здравният министър Костадин Ангелов ще осведоми за Плана за имунизиране и тактиката за неговото осъществяване, написа bnr.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР