Снимка БулфотоВ ЦИК днес ще е интересно, тъй като участниците

...
Снимка БулфотоВ ЦИК днес ще е интересно, тъй като участниците
Коментари Харесай

Теглят жребия за номерата на партиите и коалициите за изборите

Снимка Булфото

В ЦИК през днешния ден ще е забавно, защото участниците в изборите ще научат с какви номера ще се явят на вота. Жребият за номерата на партиите и обединенията, под които те ще бъдат сложени в интегралната бюлетина ще се тегли през днешния ден, оповестяват от ЦИК. Предстои да бъдат избрани и разпоредбите за отразяване на претендентите в медиите. 

Ден по-късно ЦИК ще утвърди образеца на бюлетината. Началото на предизборната акция е на 11-ти юни. До 15-ти юни ЦИК би трябвало да дефинира изискванията и реда за гласоподаване на хората под карантина. До тогава е и срокът българите в чужбина да подават заявки, в случай че желаят да упражнят правото си на глас.

До 18 юни ЦИК би трябвало да реши къде и какъв брой изборни секции ще има. Според изчисленията на компанията снабдител, логистиката и доставката на машините коства 14 милиона лв. и не могат да се оправят за 6,5 милиона - каквото е предлагането на ЦИК, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР