снимка БулфотоВ този труден за нас момент страната ни има

...
снимка БулфотоВ този труден за нас момент страната ни има
Коментари Харесай

България се нуждае от поне 30 000 медицински сестри

снимка Булфото

В този сложен за нас миг страната ни има потребност от най-малко 30 000 спомагателни медицински сестри. Това съобщи Милка Василева, ръководител на Българска асоциация на експертите по здравни грижи, в предаването " Бизнес старт “.

По думите й казусът не може да се реши за ден, защото е натрупван през последните 25 години.

" Няма болница в страна, която да няма проблем с медицински сестри и лаборанти. Колеги се трансферират от едно поделение в друго, само че това крие опасности “, съобщи Василева пред.

Тя уточни, че несъразмерната отмалялост от последните няколко месеца унищожава здравето на експертите и те не могат да извършват отговорностите си качествено.

" Ако бъде повишен приемът на медицински сестри това ще даде резултати едвам след 15 години, само че казусът не е в приема, а в неналичието на мотивация измежду младите да учат тези специалности и да останат в България, защото всички работим за подаяния ", изясни Василева.

Гостът сподели също, че е нужен прецизен и явен правилник за заплати, а не да се раздават бонуси при избрани условия като ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР