снимка: БулфотоВ сезона на смяна на гуми мнозина изхвърлят стария

...
снимка: БулфотоВ сезона на смяна на гуми мнозина изхвърлят стария
Коментари Харесай

Солена глоба, ако изхвърлиш старите си гуми не където трябва

снимка: Булфото

В сезона на промяна на гуми мнозина изхвърлят остарелия комплект без да се замислят дали това става на разрешено място. Ако не съблюдаваме разпоредбите има солени санкции.

От 300 до 2000 лева санкция грози софиянци, изхвърлящи старите си гуми отвън профилираните площадки, напомнят от Столичния инспекторат.

Оттам припомнят, че в сезона на промяна на автомобилните гуми не би трябвало ги изоставяме на нерегламентирани места. Така с изключение на, че се замърсява околната среда, могат да попаднат в ръцете на недобросъвестни жители и за бъдат изгаряни.

Осигурена е опция на жителите да се освободят от излезли от приложимост гуми по един от следните способи: В автосервизите, където се прави промяната на гуми, като тези обекти са задължени да обезпечат опция за приемане на излезли от приложимост гуми от крайните консуматори гратис.

Също по този начин гратис хората могат да се възползват от площадките на " Норд гуми “ ЕАД, според подписан контракт със Столична община. Площадките се намират на следните адреси:
гр. София, бул. " Илиянци " № 6;
гр. София, жп гара София-Север;
гр. София, регион " Банкя ", ул. " Райко Даскалов " № 51
Както и на местат избрани за тази цел по региони: " Люлин “, " Връбница “, " Младост “, " Сердика “, " Кремиковци “, " Нови Искър “, " Банкя “, " Слатина “, " Овча купел ", " Красна поляна “, " Надежда “и " Искър “.

Адресите могат да се видят в рубриката на страницата на Столичен инспекторат. На тел. 02 987 55 55 в Оперативния център на инспектората също може да се получи такава информация.

" Напомняме, че притежателите на излезли от приложимост гуми /автосервизи, пунктове за промяна на гуми и др./ са длъжни да ги предават единствено на профилираните площадки за събиране и предпазване или на местата за промяна и продажба на гуми, написа " Монитор ".

Изхвърляне и горене на гуми е нарушаване и се глоби по реда на наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Санкциите за физически лица са от 300 до 2000 лева, а за юридически от 700 до 20 000 лева ", декларират от инспектората.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР