Снимка БулфотоВ Перник няма да има вода между 6 часа

...
Снимка БулфотоВ Перник няма да има вода между 6 часа
Коментари Харесай

Перник без вода днес, новият режим - от следващата седмица

Снимка Булфото

В Перник няма да има вода сред 6 часа сутринта и 9 часа вечерта. Причината са подготвителни промени във водопреносната система преди въвеждането на новия режим на водата от понеделник. В рамките на новия едноразов режим перничани няма да имат водоподаване сред 16 и 22 часа всеки ден, съобищ БНР.

 

Водата в града няма да нараства, каквото плануват новите пределни цени на КЕВР за доста места в страната. От пернишкото ВиК оповестиха, бизнеспланът ще бъде модифициран и ще бъдат изгогвени нови планове с предложение към комисията-регулатор. Междувременно Министерството на районното развиване заяви, че ще обезпечи над 2 милиона лв., с които да стартира осъществяването на първите незабавни ограничения за решение на водния проблем на Перник. Сумата не е част от средствата, които държавното управление по-рано през месеца отпусна за ремонт на пречиствателните станции на бент. " Студена ".

С водната рецесия в Перник би трябвало да се запознае и Европейската комисия. Това съобщи пред публицисти в Страсбург евродепутатът Радан Кънев, представен от БНР. 

Радан Кънев акцентира, че вече събира подписи измежду българските евродепутати за вербален въпрос към Еврокомисията за проблемите с водата в Перник. 

" В България се харчат стотици милиони по водни планове, финансирани от Европейски Съюз. Резултатът е 130 хиляди българи без достъп до питейна вода, тъй като водата в Перник към този момент няма тези качества. Тревожна е вероятността за зимата, защото не се знае от кое място ще има вода в града до снеготопенето. Надяваме се и на задоволително сняг на Витоша ", сподели Кънев и добави, че чака мнение от страна на комисията в средата на януари. Според него страната ни може да търси подпомагане в две направления.

" Едната посока е подкрепяне, в това число финансово, за незабавни ограничения и най-малко краткотрайно решение на казуса. Другата е помощ в следствието и определяне на аргументите по какъв начин се стигна до тук ", съобщи Радан Кънев.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР