Снимка БулфотоВ мрежата бурно се дискутира задача, която е била

...
Снимка БулфотоВ мрежата бурно се дискутира задача, която е била
Коментари Харесай

Рога и копита: Задача за 5-класници подлуди мрежата, отговорът на образователния департамент е изумителен

Снимка Булфото

В мрежата бурно се дискутира задача, която е била дадена за решение на 5-класници в китайската провинций Съчуан. Условието е следното: би трябвало да определите възрастта на капитана на транспортен съд, на борда на който се намират 26 овце и 10 козли, написа Блиц.

Китайски медии настояват, че децата са показали креативно мислене при решаването на задачата. " Капитанът е най-малко на 18 години, тъй като в противоположен случай няма да има права да ръководи транспортен съд ", показва един от петокласниците.

Друго дете счита, че капитанът е прекомерно самовлюбен, тъй като е качил на борда толкоз животни, колкото са годините му. 

Възрастните, които са се натъкнали на тази задама в интернет, също подхождат нетривиално към решаването ѝ. Вестник India Times разгласява коментар на консуматор на Weibo – китайският аналог на Twitter и Facebook: " Общото тегло на животните на борда е 7,7 тона, в случай че се вземе за изходна база междинното тегло на всяко животно. В Китай, с цел да управляваш транспортен съд с товар повече от 5 тона би трябвало да имаш лиценз, който може да получиш едвам, когато навършиш 23 години. Това значи, че капитанът е на най-малко 28 години ".
 
Това решение обаче предизвика нова полемика сред потребителите.  Някои от тях показват грешки в горните сметки:  " Излиза, че всяко от животните тежи по повече от 200 кг? "

Точка на препирните постави китайският департамент по образованието. Чиновниците от ведомството обяснили, че задачата просто няма тъкмо решение, тъй като основната ѝ цел била децата да се отърсят от шаблонното мислене. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР