Снимка БулфотоВ момента цари пълен хаос. Това обясни на пресконференция

...
Снимка БулфотоВ момента цари пълен хаос. Това обясни на пресконференция
Коментари Харесай

Флагман: Утре Марешки и Цветанов щели да сключат сделката на годината

Снимка Булфото

В момента царува цялостен безпорядък. Това изясни на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на казуса с новите пенсии. Днес от държавното управление оповестиха, че ще подхващат ограничения във връзка с ощетените новопенсиониращи се български жители, съобщи флагман.бг.

Според Нинова обаче ограничения е трябвало да се подхващат от дълго време, а не чак в този момент. Тя счита, че хаос има в доста посоки.

„ От тяхната рекламация за ръководство на стабилността и държавно управление на стабилността остана ръководство на хаоса във всички системи на страната. Така не може да се ръководи страна и непрекъснато да се ощетяват хората – в множеството случаи най-бедните и най-уязвимите “, възмути се Корнелия Нинова.

Според Драгомир Стойнев от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, този безпорядък си има и цена.

„ И може би на следващия ден в храма на българската народна власт – българския парламент, най-високата институция в една парламентарна република, а точно Народното събрание, ще има договорка. И тази договорка ще бъде сред господин Цветанов и господин Марешки. И по тази причина ние желаеме да знаем, първо, какъв е предметът на тази договорка. Искаме да знаем и каква ще бъде цената на оцеляването на кабинета на ГЕРБ. Защото без тази договорка кабинетът пропада. Считаме, чебългарският народ би трябвало да знае параметрите на тази договорка и по тази причина желаем вие, медиите, да присъствате на тези диалози. Да не се вършат в затворени порти, а вие да присъствате от началото до края, тъй че българските жители, българските гласоподаватели, българските данъкоплатци да знаят политическата цена на оцеляването на кабинета. Това е договорката на годината и тя по никакъв метод не може да бъде осъществена на мрачно, задкулисно, на затворени порти – по този начин, както са работили до момента. Този целият безпорядък може да продължи и желаеме да знаем каква е цената, с цел да продължи този безпорядък “, коментира Стойнев.

Той има поради поръчката от края на предходната седмица на водача на партия „ Воля “ Веселин Марешки да организира диалози с ГЕРБ тази сряда. Марешки тогава изненадващо разгласи, че групировката му напуща Народното събрание като Българска социалистическа партия. На другия ден обаче обаче депутатите му се появиха и осигуриха кворума в пленарната зала.

Водачът на „ Воля “ изкоментира, че дефинитивно решение дали да изоставен Народното събрание щели да вземат след среща с ГЕРБ в сряда – 20 март.

В момента кворума в Народното събрание се крепи точно на хората на Марешки, тъй като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записват, а ръководещите постоянно имат дефицит на няколко депутати.

Затова и Драгомир Стойнев изясни, че на следващия ден щяло да има основна среща сред ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидера на „ Воля “.

По мотив апела за бистрота и за допускане на медиите на тази среща Корнелия Нинова бе запитана дали ще бъдат позволени медиите на идващия Национален съвет на Българска социалистическа партия, когато се реди евролистата на партията.

Нинова обаче разгласи, че съвещанието ще е закрито за публицисти и че това няма да ощети прозрачността. Тя прикани медиите да имат подобен интерес и към другите партии.

Лидерката на Българска социалистическа партия отхвърли да отговори дали ще поддържа Сергей Станишев за присъединяване в листата за евровота, като изясни, че има мнение, само че няма да го споделя обществено.

По отношение на въпроса с пенсиите Корнелия Нинова отхвърли изказванията на ръководещите, че е имало консенсус по въпроса.

Тя сподели, че и през 2015 година, и през 2018 година Българска социалистическа партия се е противопоставила на това в Народното събрание, само че мнението им е било подценено.

Първия път промяната била прокарана от ГЕРБ и АБВ, а втория път – от ГЕРБ и „ Обединени патриоти “.

Българска социалистическа партия предложили различен модел, само че нищо от него не било признато.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  3 Варна (преди 3 минути) Рейтинг: 51777 | Одобрение: 27757 Сделка на годината. Марешки ще даде на Цветанов апартамент на плажа на Кабакум на третия етаж на фитнеса си ли? ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР