Снимка БулфотоВ Гърция, страната на три спасителни програми и социални

...
Снимка БулфотоВ Гърция, страната на три спасителни програми и социални
Коментари Харесай

Гърците и кипърците плащат ток като в Швеция, завиждат на българите

Снимка Булфото

В Гърция, страната на три избавителни стратегии и „ обществени дивиденти “, електричеството коства същото като това в Швеция, където брутният вътрешен артикул на глава от популацията е два и половина пъти по-висок. Гръцките сметки за електрическа енергия се усилват през тази година, поради нарастването на налозите, които държавното управление наложи върху потреблението на електрическа енергия. Данните на Евростат демонстрираха в четвъртък, че гръцките консуматори са платили 12,8% повече за всеки киловатчас през първата половина на 2017 година, в сравнение с през същия интервал през 2016 година, съпоставено с 0,5% годишно понижение приблизително за Европейския съюз, написа в. Български вести.

Гърция има второто най-високо нарастване през първата половина на годината сред държавите-членки на Европейски Съюз след 22-процентното нарастване на Кипър (който има изолирана електрическа мрежа без връзки). Гърците не престават да заплащат скъпо за природен газ, макар че цената носи най-ниското данъчно облагане в Европа. Докато равнищата на газ в Европейски Съюз спаднаха приблизително с 6.3% през интервала януари-юни, в Гърция те единствено понижиха с 0.7% от първата половина на 2016 година

В същото време прилежащите балкански страни се радват на доста понижение на ставките, което доближи 21.4% Босна, 17,5% в Хърватия, 14,2% в Сърбия и 10,3% в България, написа с оскърбление гръцката преса. Поради това гръцките семейства са платили деветият по-скъпотия ток и 11-ия най-голям % за газ в Европейски Съюз през първата половина на тази година.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР