Снимка: БулфотоУважен е протестът на Районната прокуратура в Добрич срещу

...
Снимка: БулфотоУважен е протестът на Районната прокуратура в Добрич срещу
Коментари Харесай

Съдът в Добрич увеличи глобата на шефа на „Евроманган”

Снимка: Булфото

Уважен е митингът на Районната прокуратура в Добрич против решението на Добричкия областен съд. С него шефът и представляващ „ Евроманган “ ЕАД английски жител Уелинг Е. е бил приет за отговорен, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията към разнообразни снабдители не е разкрил производство  по неплатежоспособност – закононарушение по член 227б, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.

С решението на съда английският жител е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от Наказателен кодекс и му било наложено административно наказване санкция в размер на 1000 лв..  С доводи за очевидна неправда на наложеното наказание  и искане за завишаване на глобата по отношение на Уелингс Е. Районната прокуратура в Добрич внесла митинг в Добричкия областен съд.

С решение от 6 ноември тази година втората правосъдна инстанция е изменила решението на Добричкия областен съд, като е нараснала размера на санкцията на шефа на „ Евроманган “ на 5000 лв..

Дружеството, което е концесионер на мангановата мина в село Оброчище, е спряло заплащанията към  четири частни сдружения. Задълженията единствено към Министерството на енергетиката към 31 декември 2016 година са възлизали на близо 170 000 лв., а размерът на обществените отговорности на „ Евроманган “ ЕАД са били 1, 672 млн. лв..

Решението на Добричкия областен съд не предстои на обжалване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР