Снимка БулфотоУправляващите са на път да изгубят човешкия си облик,

...
Снимка БулфотоУправляващите са на път да изгубят човешкия си облик,
Коментари Харесай

Президентът с гневен укор към управляващите: На път са да изгубят човешкия си облик, те посегнаха на надеждата на хората!

Снимка Булфото

Управляващите са на път да изгубят човешкия си образ, те посегнаха на вярата на хората. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, който взе присъединяване в тринадесетия Национален иновационен конгрес, във връзка преодоляното от депутатите президентско несъгласие върху Закона за Бюджета на НЗОК през 2018 година, заяви Блиц.

 

„ Аз се надявам и ръководещите, и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните два дни. Те са на път да изгубят своя човешки образ, тъй като българите някак си свикнахме да ни се лишават всички неща, касаещи нашето почтено битие в течение на годините – и заплати, и пенсии, и обществени права. Но през вчерашния ден се посегна на последното – на вярата “, разяснява президентът, представен от " Фокус ".

„ Това е, което ме тормози и то нямаше да бъде толкоз цинично и брутално, в случай че предния ден, на съвещание на Министерския съвет, в границите на към 40 минути на масата не се извадиха към 740 милиона лв. и се хвърлиха и изчезнаха – по критерии и механизми, които са неразбираеми. Да, публично значими планове. Да, съществени пътища. Да, едни хора ще стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и заболели “, означи още президентът.

„ Това нямаше да бъде толкоз цинично и брутално и в случай че партийните дотации не бяха съизмерими и дори повече от тези 25 до 30 милиона лв., които не просто могат да спасят, те дават доста вяра на доста хора “, сподели още той.

На въпрос дали Конституционният съд може да реши казусът, президентът отговори: „ Не мога да кажа. Това е въпрос към Конституционния съд. Там има задоволително способени съдии, само че за мен са нарушени съществени права от Конституцията. И същински имам вяра, че нашите конституционни съдии ще постъпят по съвест, а не под напън “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР