снимка БулфотоЦвета Караянчева е категорично против хартиените бюлетини да отпаднат

...
снимка БулфотоЦвета Караянчева е категорично против хартиените бюлетини да отпаднат
Коментари Харесай

Караянчева: Хартиените бюлетини са нужни. Дори президентът се затрудни да гласува с машина

снимка Булфото

Цвета Караянчева е изрично срещу хартиените бюлетини да отпаднат изцяло за идващите избори. Според нея хората ще се затруднят и изборния ден няма да стигне за всички искащи да дадат вота си. 

По думите й единствено 27 % от българите са дали своят вот машинно на последните избори, а 73 % са упражнили вота си на хартия. Според нея това би трябвало да подскаже, че този текст не би трябвало да бъде подсилен, съобщи.

" Представете си на 13 часа, в случай че на 4 минути гласоподава един гласоподавател могат да гласоподават 195 гласоподаватели в тази секция. Имаме секции не по 100 или 200 индивида, а по 700-800-900 или 1000 индивида. Ние всички тук за един избирателен ден няма да можем да гласуваме всичките. Потокът не е един след различен. Вие знаете по какъв начин се случва гласуването по време на избори ", съобщи още Караянчева.

Според нея това значи, че ще има гласоподаватели, които няма да могат да упражнят правото си на глас. " На президента му трябваха близо 5 минути да се ориентира по какъв начин да гласоподава с машината ", добави депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Цвета Караянчева обърна внимание, че с машинния избор може да се заплаши и тайната вота. " В дребните обитаеми места, в случай че спре тока или каквото и да е, машината може да работи на батерия, не повече от 2 максимм 3 часа. Тя би трябвало да се включи в мрежата. Ако няма ток в това обитаемо място, какво се случва? Няма да може да се гласоподава и се проваля вота. Разваля се машината, доколкото знам в рекомендациите на ЦИК няма промяна на тази машина ", сподели Цвета Караянчева.

Тя прикани Българска социалистическа партия да я слушат какво изяснява, тъй като техните гласоподаватели гласоподават с хартия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР