снимка БулфотоТрус от 5,8 по Рихтер разлюля Молукски острови в Индонезия,

...
снимка БулфотоТрус от 5,8 по Рихтер разлюля Молукски острови в Индонезия,
Коментари Харесай

5,8 по Рихтер разлюля Индонезия

снимка Булфото

Трус от 5,8 по Рихтер разклати Молукски острови в Индонезия, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати, съобщи.

Плиткият трус е бил в морето Банда на към 70 километра югоизточно от Амахай на остров Серам. Плитките земетресения са склонни да причинят повече вреди, в сравнение с дълбоките, само че не е имало незабавни известия за огромни вреди или жертви. Земетересенията в Индонезия и вулканичните изригвания са постоянно събитие заради обстоятелството, че се намира върху „ Огнения пръстен “, дъга на интензивна сеизмична интензивност, в която се сблъскват тектонски плочи, която се простира от Япония през Югоизточна Азия и през басейна на Тихия океан.

През 2004 година опустошително земетресение с магнитуд 9,1 стана край крайбрежията на Суматра и провокира цунами, при което починаха 220 000 в целия район, в това число към 170 000 в Индонезия.

През 2018 година при земетресение със мощ 7,5 по Рихтер и последвалото цунами на остров Сулавеси починаха или изчезнаха над 4300 души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР