Снимка БулфотоТози история покрай парите от Венецуела стана ясна вчера,

...
Снимка БулфотоТози история покрай парите от Венецуела стана ясна вчера,
Коментари Харесай

Владимир Каролев с коментар за парите от Венецуела

Снимка Булфото

Този история около парите от Венецуела стана ясна през вчерашния ден, само че действително още преди седмица един от венецуелските депутати от опозицията разкри, че има данни, че са изнасяни големи суми пари в сметки в чужбина, като измежду тях участва и България. Но не мога да упреквам Външното ни министерство, че не беше осведомено по случая, макар че заради този собствен гаф би трябвало да има уволнени, само че, както знаем, там в никакъв случай няма уволнени. Това показа икономистът Владимир Каролев в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка с откритите стотици милиони евро в банковата сметка на български юрист, заяви вести.бг.

По думите на експерта американските банки преобладават над международната банкова система, заради което всяка една американска банка е длъжна да уведоми за всеки превод, който минава през нея съответните американски служби. Според Каролев точно по този метод американското разузнаване е уведомило ДАНС за парите от Венецуела.

,,Мога да кажа, че е засилен контролът върху паричните преводи у нас. Всяка сума над 10 000 лв. би трябвало да бъде заявена и да бъде пояснен нейният генезис. Така че не съм сигурен, че нашите служби са изпуснали нещо``, съобщи Каролев и добави, че няма по какъв начин цялата ни банкова система да бъде тествана, защото в България ден се правят стотици хиляди транзакции.

,,В последна сметка нито един интернационален трафикант няма да си играе да превежда по-малко от 10 000 лв., счита икономистът.

Накрая Владимир Каролев акцентира, че тази история надали ще навреди съществено върху имиджа на страната ни.

,,Не имам вяра да стане нещо изключително, тъй като това не се е случило единствено в България. Венецуелските крадци са употребявали доста други банки, може да са употребили и някоя американска. Така че тази спекулация не е някой огромен позор за България``, заключи икономистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР