снимка: БулфотоТова заяви земеделският министър Иван Крупко, цитиран от РИА

...
снимка: БулфотоТова заяви земеделският министър Иван Крупко, цитиран от РИА
Коментари Харесай

Беларус ще пренасочи износа на пшеница към Русия, ако Европейският съюз засили санкциите срещу републиката

снимка: Булфото

Това съобщи земеделският министър Иван Крупко, представен от РИА " Новости ".

Той напомни, че Беларус годишно доставя на Европа артикули на стойност 385 милиона $ годишно, от които 195 млн. $ единствено за Украйна.

" Ако проблемите със глобите набъбнат и има искове против предприятия и пазарите бъдат затворени, ние безболезнено ще преминем към други сходни пазари. Нашият главен сътрудник, несъмнено, е Руската федерация ", сподели Иван Крупко, предава news.bg.

Той също по този начин добави, че в последно време Минск също от ден на ден си сътрудничи с Пекин.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че хибридна война, ориентирана от Европейския съюз против Беларус, Русия и Китай, може да докара до Трета международна война.

Той акцентира, че има поради " луди политици ", а не хората, живеещи в Европейски Съюз. Беларуският президент счита, че Европа е доведена до такива стъпки от обстоятелството, че те са колониално подвластни от Съединени американски щати.

На 24 юни Европейският съюз наложи санкции върху основни браншове от беларуската стопанска система и значими източници на доходи за режима на властническия президент Александър Лукашенко.

На 21 юни страните от Европейския съюз глобиха 78 жители на Беларус и осем юридически лица, като измежду хората в листата има и членове на фамилията на Лукашенко.

Европейски Съюз също по този начин забрани на беларуските авиолинии да употребяват въздушното пространство на блока и призова европейските авиолинии да заобикалят беларуското въздушно пространство в отговор на случая.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР