Снимка БулфотоТова, което всички българи очакваха да се случи днес,

...
Снимка БулфотоТова, което всички българи очакваха да се случи днес,
Коментари Харесай

Пеканов: Утре внасям Плана в Брюксел, България ще се подобри

Снимка Булфото

Това, което всички българи чакаха да се случи през днешния ден, стана факт.

Служебният кабинет одобри на днешното си държавно съвещание Планът за възобновяване и резистентност. Това е едик акт, който е своевременен и който показва осъществяването на това, което сме поели като ангажимент и приоритет. Това съобщи на брифинг пред медиите министър председателят Стефан Янев.

Той добави, че всичко по Плана е било реализирано с напъните на целия кабинет, с специалистите на съвсем всички министерства и с представители на бизнеса.

,,Имаме убеденост че това, което вършим, е един умишлен акт и акт на отговорност към българските граждани``, акцентира Янев.

Планът е подготвен и на следващия ден ще бъде изпратен към европейските институции. Успяхме да защитим тези 12,9 милиарда лв.. Планът за възобновяване и резистентност е стратегия за дълготрайни вложения и промени, която ще увеличи благосъстоянието на българските жители, изясни вицепремиерът по европейските средства Атанас Пеканов.

,,Планирането на такива планове и промени е колосална задача. Планът ще даде подтик на промени за възстановяване на страната ни в идващите години. Реформите са основният миг, че страната ни ще се развива към по-добро. Българския проект съдържа 59 капиталови плана и 46 реформи``, посочи още вицепремиерът.

Пеканов означи, че служебното държавно управление е понесло редица рецензии поради забавянето на Плана, само че увери, че това е било належащо, " с цел да се усъвършенства успеваемостта на заложените промени ".

Трябва да следим за строгото осъществяване на заложените в Плана цели и да излезем от парадигмата на асимилиране. Трябва да създадем тези стъпки, с цел да осигурим едно по-добро бъдеще за българските жители. В последна сметка всичко наподобява невероятно, преди да се случи, сподели още той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР