снимка: БулфотоТова е градът, с най-висока заболеваемост. Как се отразява

...
снимка: БулфотоТова е градът, с най-висока заболеваемост. Как се отразява
Коментари Харесай

Сериозна липса на медици в Бургас

снимка: Булфото

Това е градът, с най-висока заболеваемост. Как се отразява това на медицинския личен състав?

Достатъчно кревати има и не престават да се разкриват, само че неналичието на медицински личен състав е голяма, предава Българска национална телевизия.

В прочувствено послание кметът Димитър Николов прикани хората да лимитират оптимално персоналните си контакти и да търсят незабавна помощ единствено, в случай че се постанова.

Към днешна дата разкритите Коронавирус кревати в Бургаска област са общо 522. Свободните към 20 ч довечера са едвам 15, само че броя им се трансформира с всяка минала минута. И в случай че кревати има, то медицинският личен състав не е задоволителен. На места даже инфектирани медици, които се усещат добре, не престават да работят. От началото на пандемията близо 50% от медиците са минали през вируса.

След последното незабавно съвещание на оперативния щаб в Бургас, кмета на града се обърна с прочувствен пост в обществените мрежи поради острата липса на медици в Коронавирус отделенията.

Димитър Николов, кмет на Община Бургас: Натискът към лечебните заведения е сериозен, а медицинският личен състав е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки поставят неистови старания и се грижат за приетите в болница. Някои даже не се прибират, тъй като няма кой да поеме промените им. Десетки лекари, медицински сестри и санитари сега са инфектирани.

Комплексният онкологичен център в Бургас е разкрил общо 42 кревати за пациенти с COVID-19. Всички те са заети. На промяна са един доктор, две медицински сестри и двама санитари.

Д-р Александър Бръмков, специализант: Работата е задоволително тежка, личният състав, както и на всички места другаде, не доближава. Но казусът, съгласно мен, е фундаментален и демографски. Въпреки всички желая да насочва един зов към всички новозавършили, всички млади сътрудници, защото те са по-здрави от застаряващия личен състав, да се опитат доколкото могат да оказват помощ в тази обстановка.

Д-р Елвира Стоянова също е специализант по здравна онкология, само че в този момент работи в Коронавирус отделението. Застъпва нощната промяна довечера.

Д-р Елвира Стоянова, специализант: Един ден минава много динамично, според от това дали имаме тежки случаи или по-леки случаи. Разбира се, тежките случаи взимат повече от времето на един доктор и би трябвало да се поставят доста старания.

Двамата лекари, които ще прекарат празниците в Коронавирус отделението, молят хората да съблюдават ограниченията. Най-големият подарък за тях, ще е в случай че взаимно се пазим.

При претрупаната здравна система има хора, които се лекуват у дома, а са за хоспитализация. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " математикът доктор Лъчезар Томов. Според него те се лекуват с пневмонии у дома, а това е болест, която е неуправляема.

Според математика, ограниченията след Коледа още веднъж би трябвало да се затегнат, защото растежът на болни слага под риск имунизацията.

Бургаските медици приканват тези, които са инфектирани, само че по някаква причина не са се изследвали, с цел да избегнат карантината да вземем за пример, да се тестват, защото с излизането си от вкъщи заплашват близките.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР