снимка: БулфотоТе искат подобряване на качеството на реките.Според тях лош

...
снимка: БулфотоТе искат подобряване на качеството на реките.Според тях лош
Коментари Харесай

Еколози настояват за ясна визия за използването на вода в енергийната система

снимка: Булфото

Те желаят възстановяване на качеството на реките.

Според тях неприятен образец са замърсените води към Топлоелектрическа централа " Бобов.

Над 70% от употребяваната вода в България отива за изстудяване при енергопроизводството - информацията е на природозащитната организация „ Грийнпийс България “. Еколозите слагат въпроса за бъдещето на водните запаси на страната и упорстват за съответни решения на казуса с дефицита на вода, предава БНР.

Еколозите упорстват за ясна визия за потреблението на вода в енергийната система през идващите 10 години, както и за възстановяване на качеството на реките наоколо до въглищните централи. Меглена Антонова: 

" Призоваваме изключително ръководещите и изобщо институциите, да имат по-смели дейности. Има реки в България, които са избрани със статут " доста неприятно положение " ".

Посочват и образец за екологична злополука - нечистите води към Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Десислава Микова изясни: 

" Наши проби демонстрираха нерегламентирано изпускане на големи количества въглищна пепел. Пробите бяха взети от река Разметаница ".

  Седем от общо девет от най-големите въглищни централи у нас се намират в райони, сериозно застрашени от безводие, добави Антонова: 

" Да преосмислим този метод на произвеждане на силата, тъй като водата като източник на живот за нас няма опция, до момента в който на доста от тези способи да произвеждаме сила можем да намерим други възможности, които са доста по-икономични във връзка с потреблението на вода ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР