Снимка: БулфотоТ. нар. партии на протеста се провалиха в това

...
Снимка: БулфотоТ. нар. партии на протеста се провалиха в това
Коментари Харесай

Симов, БСП: Партиите на протеста се провалиха, не представиха алтернатива на модела на Борисов

Снимка: Булфото

Т. нар. партии на митинга се провалиха в това да дадат опция на модела на Бойко Борисов. Провалиха се в това да си приказват една с друга и да потърсят общото. Никой през днешния ден не приказва за изчегъртване на ГЕРБ, ние се занимаваме единствено с вътрешно-парламентарната кухня и кой кого е нарекъл изменник. С тази атмосфера Народното събрание рисково наподобява на психиатрия, останала без медикаменти. Този коментар направи Александър Симов пред Георги Любенов в ефира на Българска национална телевизия.

В рамките на този психиатричен парламент БСП показа, че е партията, която търси разговора и се пробва да направи по този начин, че всички извън ГЕРБ и ДПС да седнат и да приказват не за това, което ги разделя, а къде са общите тематики, по които може да се направи нещо. Но против нас борба, недоумение и очевидна политизация на тези процеси, сподели още Симов.

БСП не се опасява от възможен предстоящ политически план около Кирил Петков и Асен Василев, изясни соцдепутатът. Не е конспирация и водене на война против президента да попиташ дали той стои зад подобен план, разяснява той. И добави, че все още го задоволява отговорът на президента, че не е той индивидът, който ще съобщи левите хора в България.

Но ще следим дали не се оформя следващият политически балон, добави Симов. Запитан дали е възможно БСП да поддържа различен претендент за президент, а не Радев, той отговори: Не виждам такива условия, не виждам по какъв начин ще стане това, имаме решение за поддръжка на Радев и не виждам какво може да ни накара да седнем да го преоценим.

Той дефинира като конспирация спрягането на името на Янаки Стоилов за кандидат-президент на БСП.

На политическия небосвод се показваха метеори или звезди и залязваха. Ние сме партия на 130 г и не треперим от такива политически планове, разяснява зам.-шефката на БСП Ирена Анастасова.

Не мисля, че БСП би трябвало да се тормози от сходен план - в случай че гледаме биографиите и дейностите на хората, които се приказва, че ще вършат тази партия - те не са леви хора, добави тя, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР