Снимка: БулфотоСубсидиите на партиите трябва да бъдат намалени, но не

...
Снимка: БулфотоСубсидиите на партиите трябва да бъдат намалени, но не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Субсидиите на партиите трябва да бъдат намалени, но не и спрени

Снимка: Булфото

Субсидиите на партиите би трябвало да бъдат понижени, само че не и спрени. Това съобщи в " Седмицата " на Дарик радио зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия, представени от novini.bg.

Според него методът, по който се води общественият спор в България, в това число и по този въпрос, прави невероятно намирането на верен отговор.

" Ангажираме се в безусловно съревнование към дъното, към това кой ще хвърли нещо по-атрактивно в медиите ", добави социалистът.

По думите му е явно, че 11 лева. на глас е доста, което се вижда и от това, че партии съумяват и да икономисват. " От друга страна 1 лев, или 0 лв. значи цялостен блокаж на политическата активност, като се изключи тези, които могат да се доберат до частни дарения. Не е въпрос на един човек или една партия да отсече дали да е 5 лева 9 лева или какъв брой тъкмо. Трябва обаче да се организира публично допустим спор ", безапелационен бе той.

Зарков акцентира, че до този спор се стига точно под публичния напън, подбуден от недоволството на хората от това по какъв начин действат партии и предпочитание те да бъдат осъдени. По думите му ограничаването на финансиране на партиите от бизнес сега е достижение и връщането обратно не е верен ход. " Очевидно е, че в българските условия отварянето на финансирането ще докара до официализиране на една неприятна обстановка - политическите партии ще пазят интереса не на своите гласоподаватели, а на своите спонсори ", разяснява той.

Зарков акцентира, че Българска социалистическа партия стои твърдо и на позицията си за връщане на наддадените над 11 лева средства. На въпрос за диференцирана ставка на Данък добавена стойност Крум Зарков уточни, че левицата е предложила това да бъде за храни от първа нужда и медикаменти и ще продължи да се бори за това.

По думите му обаче е значимо да бъдат взети обосновани решения и да бъдат направени механизми за използването им, които действително да доведат до понижаване на цените на тези артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР