Снимка БулфотоСтаналата популярна покрай пандемията мярка за подпомагане ще бъде

...
Снимка БулфотоСтаналата популярна покрай пандемията мярка за подпомагане ще бъде
Коментари Харесай

БНР: Удължават мярката „60 на 40“ до 31 май

Снимка Булфото

Станалата известна около пандемията мярка за подкрепяне ще бъде с продължен период. Мярката „ 60 на 40 “ за опазване на заетостта ще бъде удължена от 1 април до 31 май - това планува план на държавно разпореждане, научи БНР. То ще се разисква с бизнеса и синдикатите на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие в понеделник. Действието на мярката „ Запази ме “ за работещите в затворени обекти в неплатен отпуск също ще бъде удължено, като срокът по нея е 30 юни 2021-а година.

Промените плануват за погашение на средства да могат да аплайват работодатели, потвърдили спад на приходите от продажби през месеца, предшестващ месеца на кандидатстванеа с не по малко от 20 на 100 по отношение на усреднените доходи за 2019 година.

До 15 април 2021 година работодателите могат да подават заявки за погашение на средства по тази мярка за интервала от 1 януари до 31 март 2021. Заявленията ще се преглеждат и финансират по реда преди смяната в мярката.

Относно мярката " Запази ме " се планува хората да имат право на отплата по нея за не повече от 60 дни в границите на 2020 година и за не повече от 90 дни в границите на 2021 година, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР