Снимка БулфотоСтана ясно какво се случва със задържани за купуване

...
Снимка БулфотоСтана ясно какво се случва със задържани за купуване
Коментари Харесай

Задържан за купуване на гласове мъж във Варна остава в ареста

Снимка Булфото

Стана ясно какво се случва със арестувани за пазаруване на гласове мъж във Варна. По искане на Районна прокуратура – Варна 40-годишният Н.Т. остава в ареста. Мъжът е притеглен в качеството му на обвинен за закононарушения по член 143, ал.1 от Наказателен кодекс /принуда/ и член 167, ал.3 от Наказателен кодекс /за образуване предлагането и даването на имотна полза на другиго, за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избрана политическа партия/, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 2 юли 2021 година в Районна прокуратура – Варна е формирано досъдебно произвеждане, след осъществена инспекция по материали на ТДНС Варна. В хода на работата по случая било открито, че Н.Т. е съпричастен към горепосочените текстове от Наказателен кодекс. Повдигнати са му обвинявания и по отношение на същия било постановено задържане до 72 часа от наблюдаващ прокурор.

Днес, 4 юли 2021 година, от Районната прокуратура е импортирано искане за взимане на най – тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиненото лице. Искането е почетено от съда и 40-годишният мъж е арестуван.

Разследването по делото продължава, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР