Снимка БулфотоСпециализираната прокуратура извършва от рано сутринта днес следствени действия

...
Снимка БулфотоСпециализираната прокуратура извършва от рано сутринта днес следствени действия
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разби бандата на Бирмата

Снимка Булфото

Специализираната прокуратура прави от рано сутринта през днешния ден следствени дейности против проведена незаконна група, занимаваща се с нелегално произвеждане на цигари и пране на пари, оповестяват от институцията, съобщи Блиц.

 

Действията на Специализираната прокуратура са по следствие, признато по подготвеност от Окръжна прокуратура – Пловдив, поради събрани доказателства за закононарушения, осъществени от проведена незаконна група.

На 24.08.2018 година Окръжна прокуратура - Пловдив  привлече като обвинени 23 лица за държане на акцизни артикули без бандерол – цигари. Лицата бяха открити в четири нелегално работещи заводи на територията на страната – в гр. Дупница, в гр. Горна Оряховица и в гр. Тутракан. Общото количество на акцизните артикули без бандерол, които са били открити и конфискувани тогава  е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лв., както и 190 000 кутии цигари от разнообразни марки, на стойност 1 млн. и 500 хиляди лв..

Иззети бяха всички машини и уреди от четирите заводи за произвеждане на крайния артикул – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, елементи, климатични системи, охладители и други Иззети бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за произвеждане на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните артикули без бандерол и други материални доказателства. Установено бе, че всяка една от фабриките за противозаконни цигари е произвеждала приблизително към 100 000 кутии дневно. 

Към сегашния миг две от арестуваните лица са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а четири лица са с мярка „ домакински арест “.

В хода на следствието на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири заводи на територията на страната се управляват от лица, които не са били измежду арестуваните в началото от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се реализира от проведена незаконна група.

Рано тази заран Специализираната прокуратура стартира осъществяването на  претърсвания и изземвания в офиси на сдружения в гр. София, стопанисващи заведенията „ Везувий “ и „ Сръбски ресторант Бест “ - някогашния " Кошарите ", благосъстоятелност на бащата на небезизвестния Георги Станоев - Бирмата, обиски на лица и разпити на очевидци на територията на гр. София, за задържане на управителните равнища на проведената незаконна група.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР