Снимка БулфотоСпасители издирват без успех повече от 14 часа двама

...
Снимка БулфотоСпасители издирват без успех повече от 14 часа двама
Коментари Харесай

Вече 14 часа издирват двама възрастни туристи в Пирин

Снимка Булфото

Спасители търсят без триумф повече от 14 часа двама изгубени туристи в Пирин. За последно те са забелязани покрай заслона " Спано поле ", обясниха от Планинската избавителна работа пред TrafficNews.

Става въпрос за двама възрастни мъже, над 60-годишни, които първоначално са имали зареден мобилен телефон, по който се пробвали да обяснят къде се намират. От обясненията им станало ясно, че се нуждаят от здравна помощ. Впоследствие обаче връзката се изгубила.  

Двамата пенсионери били на преход дружно с група от хижа " Синанница " към хижа " Беговица ", само че по незнайни аргументи се отклонили и попаднали в региона на заслона " Спано поле ".

Сигналът за изгубването им е подаден в 22,40 часа във вторник от групата, с която те са пристигнали в планината. В търсенето им сега вземат участие девет спасители.

Само за последното денощие от ПСС са провели три избавителни интервенции. Вчера вечерта още двама туристи са се изгубили без храна, вода и осветяване в региона на подслон " Синята стрела “, само че към този момент са открити и прибрани. Третият случай е на жена с ранен крайник на Боянския водопад, където група от планински спасители и оказали помощ. Оказана и е здравна помощ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР