Снимка: БулфотоСоциологът Андрей Райчев смята, че най-голямата изненада е, че

...
Снимка: БулфотоСоциологът Андрей Райчев смята, че най-голямата изненада е, че
Коментари Харесай

Райчев: Най-голямата изненада е, че Борисов е №1. Тази вълна на протести през 2020 вече я няма

Снимка: Булфото

Социологът Андрей Райчев счита, че най-голямата изненада е, че Бойко Борисов е №1.

" Ако на тези избори гласоподават до към 3 млн. българи – тогава можем да кажем, че почти изборите са протекли обикновено. Но в случай че гласоподаватели са под 2.5 милина - ще бъде мъчно съставянето на държавно управление ", предвижда Райчев.

" Само магьосник може да ви каже каква ще е изборната интензивност. Тук няма значение времето и пространството – образец е Румъния - с 30% интензивност на изборите и Холандия  с 80%…Каквото и да стане на тези избори, ще е изненада. Дори естественото присъединяване ще е изненада ", разяснява пред Нова ТВ социологът.

Той смята, че с цел да стане евентуалният сюжет на ръководството, това значи да кажем кой е най-вероятният сюжета за Народното събрание.

Говорим за доста далеч…Българите ще кажат в неделя каго избират…Но чисто хипотетично класирането може да наподобява по този начин:
- ГЕРБ - 800 000 гласа
- Българска социалистическа партия - 600 000 гласа
- Партиите на Трифонов и Доган – по към 350 000 гласа
- Демократична България – към 250 000 гласа
- И още няколко обединения – по 100 000 гласа.

Ако на тези избори гласоподават до към 3 млн. българи – тогава можем да кажем, че почти изборите са протекли обикновено. Но в случай че гласоподаватели са под 2.5 милина - ще бъде мъчно съставянето на държавно управление, предвижда Райчев.

Най-голямата изненада е, че Борисов е №1. Тази вълна на митинги през август 2020 към този момент я няма. Хората съумяха да се разделят и по тази причина е проблематично дали обединенията на митинга ще влязат в Народното събрание и по този начин доста хора може да останат парламентарно непредставени. Аз мисля, че за ГЕРБ е значимо да създадат кабинет при първия мандат и евентуално за това ще търси друга формула, не изключвам Борисов да слезе от власт, разсъждава Андрей Райчев, който на няколко пъти предизвести, че това е една приказка, която скоро най-вероятно ще свърши.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР