Снимка БулфотоСофийска районна прокуратура задържа за 72 часа лицето, разхождало

...
Снимка БулфотоСофийска районна прокуратура задържа за 72 часа лицето, разхождало
Коментари Харесай

Арестуваха стопанина на ротвайлера, нахапал 6-годишно

Снимка Булфото

Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа лицето, разхождало нощес без мотив и намордник куче порода „ ротвайлер “ в двора на столично учебно заведение. Припомняме, че животното нахапа 6 годишно дете, като му аргументи съществени увреждания. Собственикът на кучето се споделя Божидар Овчаров, заяви marica.bg.

Срещу него се води досъдебно произвеждане против, за това, че:

- Около 17.50 часа на 09.04.2018 година, в град София, ж.к. „ Гоце Делчев ”, в двора на 121 – во учебно заведение СОУ „ Георги Измирлиев ”, не е положил задоволително грижи за гръбначно животно – домакински любим – куче порода „ ротвайлер ”, което се е намирало под негова грижа, като оставил кучето без образен контрол, без мотив и намордник и не обезпечил непрекъснат и непосреден надзор върху държанието му.

- Не предотвратил демонстрация на голословна експанзия на кучето на публично място, като позволил обстановка застрашаваща живота и здравето на хора, вследствие на което то е предизвикало телесна щета на 6-годишно момче.

На детето са породени съществени, голям брой травматични увреждания на главата и тялото. Към момента то се намира в „ шокова зала “ в УМБАЛСМ „ Пирогов “, където се поставят старания за стабилизиране на положението му.

Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, както и поради обстоятелството, че той е неведнъж осъждан, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на причинителя за период до 72 часа, след приключването на които той следва да се приведе в постройката на прокуратурата – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР