Снимка: БулфотоСофия ще е с бюджет от почти 2 милиарда

...
Снимка: БулфотоСофия ще е с бюджет от почти 2 милиарда
Коментари Харесай

София с бюджет от почти 2 милиарда лева през 2021 г.

Снимка: Булфото

София ще е с бюджет от съвсем 2 милиарда лв. през 2021 година Това е връх до момента. Точната сума е 1,88 милиарда.

Трите съществени целта на кмета Йорданка Фандъкова са инфраструктура, детски градини, чист въздух и околна среда. Амбициозният бюджет би трябвало да бъде подложен на публично разискване и утвърден в границите на месец.

„ Важно е да отбележим и вложенията в подземната инфраструктура. 2021 година е началната, в която започваме осъществяването на първата част от плана за създаване на канализация по Оперативна програма „ Околна среда ”, сподели Фандъкова.

„ Втората стратегическа цел е обезпечаване тук-там в детските градини за всички деца от 3 до 6-годишна възраст. В бюджета за 2021 година залагаме 65,7 млн.лв. ”, уточни още тя.

И добави: „ Третият стратегически приоритет, заложен в бюджета, е възстановяване качеството на въздуха и чистотата на града. Общият размер на финансовите вложения, които непосредствено се отразяват на качеството на въздуха е към 200 млн.лв ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР