Снимка: БулфотоСлужители на ДАИ-Перник взимали между 100 и 500 лева

...
Снимка: БулфотоСлужители на ДАИ-Перник взимали между 100 и 500 лева
Коментари Харесай

Ето каква такса спокойствие са прибирали аферистите от ДАИ-Перник

Снимка: Булфото

Служители на ДАИ-Перник взимали сред 100 и 500 лв. такса успокоение за автомобил на месец. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото Лидия Манолова, оповестява " Телеграф ".

Ден по-рано в ареста попаднаха 7 души. Постоянен арест спецпрокуратурата ще желае за 6 от тях, стана ясно още.

Сред арестуваните за проведената група за подкупи са както началникът на ДАИ Перник, по този начин и неговият заместител. 

Схемата в Перник е сходна с тази в останалите градове, където имаше арести преди месеци. Пари се желали, с цел да не се стопират и глобяват товарни коли. Таксите се събирали персонално от заместник-шефа на автомобилната администрация в миньорския град. 

Той е бил и индивидът, който правил и подбора на участниците в проведената незаконна група, посочи Манолова. За да не бъдат снимани по някакъв метод по какъв начин се дават и по какъв начин се взимат парите, на шефовете на транспортни компании се давали указания банкнотите да се дават при здрависване. След това се прибирали в джоба с леко придвижване.

Парите не се предавали напряко на началника. Имало си специфичен метод, по който рушветите стигали до него - парите се оставят в коридора на администрацията под саксията на тъкмо несъмнено цвете, сложено до прозореца. 

При обиските проверяващите са разкрили пари в разнообразни валути - 51 000 лв., 6000 евро, долари и турски лири. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР