Снимка БулфотоСледващата година ще бъде решаваща за бъдещето на Европейския

...
Снимка БулфотоСледващата година ще бъде решаваща за бъдещето на Европейския
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Следващата година ще бъде решаваща за бъдещето на ЕС

Снимка Булфото

Следващата година ще бъде решаваща за бъдещето на Европейския съюз. Намираме се на политически кръстопът, белязан от европейски избори през 2019 година, и би трябвало да решим от какъв Съюз имаме потребност. Това съобщи заместител министър-председателят Томислав Дончев в Букурещ на проведената от румънското държавно управление конференция „ Приобщаваща Кохезионна политика за Съюз, по-близък до нашите жители “, предадоха от осведомителния център на държавното управление, написа вести.бг.

Форумът се организира в основен стадий на договарянията по предложенията за бюджет и законодателен пакет на Европейски Съюз за идващия програмен интервал 2021 – 2027 година В подтекста на този спор Дончев прикани за намиране на баланс сред потребността да бъдат финансирани новите провокации на Европейски Съюз и в това време да бъдат непокътнати обичайните европейски политики. Той акцентира нуждата стратегическите вложения да бъдат планувани дълготрайно и оттатък политическите цикли, да се подсигурява нужната предвидимост в следването на трайните европейски цели, само че и нужната еластичност за превъзмогването на непредвидени провокации. По думите му в търсенето на салда не би трябвало да се не помни, че Кохезионната политика на Европейски Съюз е освен това от счетоводни параметри, тя е сплотяващата формула, която укрепва самия Съюз.

В Конференцията участваха министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила, европейският комисар по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер, европейският комисар по районна политика Корина Крецу, ръководителят на Европейския комитет на районите Карл-Хайнц Ламберц, вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Вазил Худак, представители на Европейската комисия и Европейския парламент, министри от държавите-членки и други

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР