Снимка: БулфотоСледобед отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

...
Снимка: БулфотоСледобед отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност
Коментари Харесай

Синоптиците съвсем ни отчаяха с прогнозата за тази седмица

Снимка: Булфото

Следобед още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Западна България, където има условия за градушки, оповестява bTV.



Ще духа до сдържан североизточен вятър, който следобяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса.



В планините на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, по-значителни в масивите от Западна България. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър, по билата – от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15 градуса, на 2000 метра – към 8 градуса, написа Блиц.



Във вторник и сряда следобедни валежи ще има тук-там в Западна България. Температурите едва ще се покачат. В четвъртък и петък ще има по-интензивни превалявания, гръмотевични стихии и условия и за градушки.

В четвъртък ще вали основно в югозападната половина от страната, в петък - в цялата страна. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България ще се усили. Максималните температури ще се намалят. В събота преваляванията ще намалеят като активност и обсег и вятърът ще отслабне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР