Снимка БулфотоСлед кратко боледуване си отиде бизнесменът Денис Ершов. Той

...
Снимка БулфотоСлед кратко боледуване си отиде бизнесменът Денис Ершов. Той
Коментари Харесай

Почина известен бизнесмен! Смъртта го покоси след като той

Снимка Булфото

След малко боледуване си отиде предприемачът Денис Ершов. Той е умрял през вчерашния ден, събота, от раково заболяване в онкология в София. Новината бе доказана от юриста му - Анна Попова. 

" Боледува от април месец. Семейството му благодари за изказаните съболезнования ", сподели сбито Попова пред " 24 часа " .

Денис Ершов е роден в град Челябинск, Русия, само че бе жител и на Литва. Учи в художествено учебно заведение, става инженер по разработка на нефтени залежи, откакто приключва Тюменски промишлен институт в Сибир. В годините на демокрацията се занимава с частен бизнес и става вицепрезидент в " Конекс " - компания, която се занимава с износа на нефт. Създава " Нафтекс " през 1991 година.



Денис Ершов е изпъден от България по заповед на шефа на Националната работа за сигурност (НСС) през 2000 година, защото властта у нас го смята за опасност за националната сигурност. Тогава шеф на НСС е Атанас Атанасов, а държавното управление е на Иван Костов. В заповедта, с изключение на Денис Ершов, е вписано и името на Майкъл Чорни, както и на още трима съветски предприемачи. Ершов апелира и печели делата в съда. Така от 2004 година още веднъж имаше право да влиза в страната ни.

Бе главен основен акционер с Митко Събев и в " Петрол холдинг ", който до неотдавна държеше собствеността на " Петрол ", само че продаде акциите през 2012 година По-късно " Петрол " бе платен от банкера дезертьор Цветан Василев с пари от КТБ, а след серия от цесии в този момент под контрола на Гриша Ганчев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР