снимка БулфотоСлед като вече изтече срокът за подоване на молба

...
снимка БулфотоСлед като вече изтече срокът за подоване на молба
Коментари Харесай

Свърши срокът за искане на гратисен период за кредитите, одобренията - до края на месеца

снимка Булфото

След като към този момент изтече срокът за подоване на молба за 9-месечен гратисен интервал за кредидите за хора, останали без приходи болести епидемията, банките би трябвало да издадат своите утвърждения на настояванията до края на месеца, оповестява.

Валентин Петров е ангажиран в областта на услугите. След спада в оборотите решил да се възползва от опцията да отсрочи част от отговорностите си.

" Това беше през предходната година за период от 6 месеца. За разсрочване на някои от заемите, не на всички ", сподели Валентин Петров.

Към момента е решил да не се възползва повече от мораториума.  

" Не, не желая, по тази причина тъй като се отсрочва единствено главницата, а лихвата си остава ", добави той.

Механизмът за отлагане на банкови заеми започва в средата на март 2020 година. Според данните на Българска народна банка към 31 януари пролонгация са получили 13 174 компании и над 82 000 жители за общо над 8 милиарда лева заеми.

С приключване периода на отлагането остава въпросът по какъв начин клиентите ще се върнат към постоянните си заплащания и дали няма да бъде повишен делът на необслужваните заеми.

" Може би ще има едно успокоение в бизнеса и ФЛ, само че то е нож с 2 остриета, тъй като тези заеми по някое време би трябвало да бъдат погасени. Всяко едно удължение основава прочувствено по-големи компликации на бизнеса. А дали ще могат да си погасяват заема – това ще се види откакто падне кредитния мораториум. Тогава ще се види дали икономическите ограничения са били в действителност съответни ", безапелационен е икономистът Агоп Каспарян.

Според него следващо удължение на мораториума няма да бъде от изгода. Той моли към разширение обсега на ограниченията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР