снимка БулфотоСлед като Специализираният наказателен съд извърши проверка на съдебните

...
снимка БулфотоСлед като Специализираният наказателен съд извърши проверка на съдебните
Коментари Харесай

Специализираният наказателен съд: Не сме издавали разрешения за подслушване на политици

снимка Булфото

След като Специализираният углавен съд извърши инспекция на правосъдните регистри, оповестява по отношение на изказвания на " Демократична България ", че не е издавал позволения за подслешване на политици, съобщи. 

От инспекцията е открито, че от Специализирания наказателен съд не е издавано позволение за използване на специфични разследващи средства по отношение на сегашния министър-председател на Република България (бел.ред. - Стефан Янев), нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите, сочат от спецсъда.

Дейността на Специализирания наказателен съд по използване на специфичните разследващи средства се ревизира годишно от Националното бюро за надзор. До момента в отчетите не са установени никакви нарушавания в тази активност.

Неколкократно е посочвано, че „ правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на специфичните разследващи средства е доста повишен “.

И през актуалната година Специализираният углавен съдще изпълни законовите си отговорности да показа цялостната информация за осъществените пълномощия по Наказателно-процесуален кодекс и Закона за специфичните разследващи средства на Националното бюро за надзор, казват още от ведомството.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР