снимка БулфотоСкоро до колективен имунитет срещу К19 няма да стигнем,

...
снимка БулфотоСкоро до колективен имунитет срещу К19 няма да стигнем,
Коментари Харесай

Бившият здравен министър: По този начин до колективен имунитет скоро няма да стигнем

снимка Булфото

Скоро до групов имунитет против К19 няма да стигнем, в случай че имунизацията върви по този начин, както е сега. 

Заповедта, която е издадена през днешния ден, с новата организация за имунизиране, съществено ще компрометира постигнатото движение на имунизация и ще отдалечи груповия имунитет. Такова мнение изрази на брифинг някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов, съобщи Нова тв.

„ Притеснява ме фактът, че от понеделник до четвъртък няма да има „ зелени коридори ”. При изискване, че имаме ваксини, които стоят на склад, кое постанова изкуственото задържане на темпа на имунизацията ”, попита проф. Ангелов.

 



 

Той уточни, че не утвърждава прекъсването на „ зелените коридори ” и посочи, че близо половината от ваксинираните против ковид са възрастни хора.

„ Зелените коридори ” могат да продължат, възрастните могат да бъдат имунизирани. Мобилните екипи са нещо, което беше направено от нас. Няма никакъв проблем да продължат да работят. Въпрос на организация е ”, сподели още той. 

Относно работата на щаба проф. Ангелов съобщи, че когато той е бил министър НОЩ е работел, давали са се брифинги и е ставало ясно какво се случва в страната.

Припомняме, че през днешния ден служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров разгласи нов график за имунизиране против COVID-19. Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите имунизационни центрове в страната ще ваксинират жители над 60 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР