Снимка БулфотоСиноптиците по света отчита мното топли месеци през тази

...
Снимка БулфотоСиноптиците по света отчита мното топли месеци през тази
Коментари Харесай

2020-а е на път да стане най-топлата година в историята

Снимка Булфото

Синоптиците по света регистрира мното топли месеци през тази години. Нещо повече. 2020-а може да се трансформира в най-топлата година в историята. Миналият месец е бил най-топлият ноември в Европа, откогато се вършат измервания, заяви службата на Европейски Съюз за наблюдение на температурата посредством спътници, съобщи Агенция Франс Прес.

Службата за климатични промени " Коперник ", която проучва температурата на повърхността на Земята и въздуха е открила, че ноември 2020 година е бил с 0,8 градуса по-топъл от междинното за 30-годишния интервал 1981-2010 година, което е с над 0,1 градуса над предходния връх.

А температурите през есента в Европа (септември-ноември) са били с 1,9 градуса над тези в 30-годишиня интервал и с 0,4 градуса повече от междинната през 2006 година, която до момента бе най-топлата есен.

" Тези данни са в унисон с дълготрайната наклонност за стопляне на световния климат ", уточни шефът на службата Карло Буонтем, представен от Нова тв.

" Всички политици, които си слагат за приоритет намаляване на климатичните опасности, би трябвало да видят в тези върхове сигнал за паника и да обмислят по-сериозна по какъв начин най-добре да изпълнят интернационалните задължения в Парижкото съглашение от 2015 година ", добави той.

Сделката, която този месец става на пет години, постанова на страните да лимитират повишението на температурите " много под " 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.

Миналата седмица Световната метеорологична организация разгласи, че 2020 година е на път да стане най-топлата година откогато се вършат измервания.

Службата " Коперник " уточни, че тази година върви към равнене на върха, реализиран през 2016-а.

Анализът на нейните сателитни фотоси демонстрира, че ледът в Северния ледовит океан през ноември е обгръща втората най-малка повърхност от 1979 година, когато стартира събирането на такива данни.

" Тази наклонност е обезпокоителна и откроява значимостта от изцяло наблюдаване на Арктика, защото районът се затопля по-бързо от останалата част на света ", уточни Буонтемпо.

Температурите в Арктика и по-голямата част на Сибир са били доста над естествените предишния месец, по-високи от естествените са били и в Съединени американски щати, Южна Америка, Южна Африка, Източна Антарктида и по-голямата час от Австралия, показва службата " Коперник ", пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР