снимка БулфотоСилен трус от 5,7 по Рихтер е бил регистриран

...
снимка БулфотоСилен трус от 5,7 по Рихтер е бил регистриран
Коментари Харесай

Трус от 5,7 по Рихтер в Егейско море, усетили са го в Атина

снимка Булфото

Силен трус от 5,7 по Рихтер е бил регистриран в към 1 часа след полунощ в морето край островната група на Додеканезите в Гърция, заяви АНА-МПА, представена от Нова тв. Според евросредиземноморският сеизмологически институт обаче става дума за трус с магнитут от 5,9 по Рихтер.

Епицентърът на земетресението е бил в морето на 24 километра южно-югоизточно от град Нисирос на едноименния остров. Дълбочината му е била дребна - едвам 2 километра.

Засега няма сведения за жертви и вреди от земетресението в Гърция. Трусът е бил усетен даже в столицата Атина.

В Турция сеизмичната обсерватория Кандилли в Истанбул регистрира по същото време тази нощ трус с магнитуд 5,5, а Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановка /АФАД/ с магнитуд 5,3.

По данни на тези институции трусът е станал в морето близо до курорта Датча в турския окръг Мугла, само че е било усетено също в курортите Бордрум, Кушадасъ, Мармарис, Дидим и Айдън.

Според АФАД трусът е станал на към 40 километра от Датча, на дълбочина 11,40 километра. В Туитър АФАД заяви малко след труса, че няма сведения за нанесени вреди или потърпевши хора, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР