снимка: БулфотоШумен е един от градовете, където най-тежко понасят кризата

...
снимка: БулфотоШумен е един от градовете, където най-тежко понасят кризата
Коментари Харесай

Изключително строги мерки в Шумен заради вируса: Затварят заведенията за две седмици. Няма да има и спортни събития

снимка: Булфото

Шумен е един от градовете, където най-тежко понасят рецесията с коронавириса. Болниците са препълнени, а новозаразените не престават да се усилват.

Заведенията в Шуменско затварят за две седмици. Преустановяват се и всички спортни мероприятия. Това решение взе Областният спешен щаб на изключително съвещание поради усложнената Коронавирус конюнктура. Забраната важи за заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, питейни заведения, клубове и други, като се прекратява потреблението на място навън и на закрито.

Ограничението ще важи от 16-ти  до 30-ти ноември. От на следващия ден до до 25 ноември всички възпитаници от 5-и до 12-и клас минават на отдалечено образование.

Мярката се постанова, защото през последните дни болните в региона непрестанно се усилват, а МБАЛ-Шумен е с максимален брой пациенти с ковид в страната. Днес в коронавирус отделенията има 240 пациенти, от през вчерашния ден заболели с ковид се транспортират в лечебни заведения в Търговище и Бургас.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР