Снимка БулфотоШокиращо безобразие в БДЖ по чудо не доведе до

...
Снимка БулфотоШокиращо безобразие в БДЖ по чудо не доведе до
Коментари Харесай

Пътниците пищят от ужас! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос

Снимка Булфото

Шокиращо безсрамие в БДЖ по знамение не докара до покруса с жертви и потърпевши. Случаят е от през вчерашния ден, твърди Offnews и споделя потресаваща история.

По време на придвижване при скорост от 130 километра в час по скат локомотивът 46-219 на бързия трен от София за Бургас е почнал напрактика да се разпада. От машината са изпаднали капакът на редуктора и голямо зъбно колело от редуктора на трети мотор. Инцидентът е станал сред гарите Черноград и Айтос.

Само благосклонността на Фортуна към пътуващите и влаковия личен състав е помогнала композицията да не изпадне от релсите от удара с големите части метал. А при скорост на придвижване от над 100 километра в час това би довело до същински призрачен сън. Следобедният трен от столицата за Бургас в петък по предписание постоянно е цялостен с пасажери.

Аварията е довела до затваряне на път 1 по жп линията за 201 минути - от 19,33 часа до 23,03 ч. От Бургас изпращат нов локомотив, който идва на мястото съвсем два часа след случая. Във вътрешноведомствения бюлетин за жп случаите е записано и че изпадането на капака на редуктора и зъбното колело са нанесли вреди по релсите, поради които скоростта на придвижване в сектор от 100 метра е лимитирана до едвам 25 км/ч.

Жп случаят е довел до забавяне на още три влака: 8613/БДЖ-ПП/ + 40 МИН;3601/БДЖ-ПП/ + 8 МИН И ВЛАК 80571/БМ/ + 45 МИН.

Случаят край Айтос бе коментиран и от деятеля за пътнически права Варужан Апелян.

" Призовавам националният орган за железопътна сигурност Изпълнителна организация " Железопътна администрация " за незабавно лишаване на документите за сигурност и лице отговарящо за поддръжката на " БДЖ-Пътнически транспорти " преди да се случи случай с голям брой починали пасажери и чиновници. Разпадането на съставни елементи на редуктори на локомотиви по време на придвижване не се случва за първи път и е неприемливо. Разпадането на страната е неприемливо ", написа той във фейсбук профила си.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР