Снимка БулфотоСДВР е предприела съответните действия за протеста, като има

...
Снимка БулфотоСДВР е предприела съответните действия за протеста, като има
Коментари Харесай

Младен Маринов не каза нищо за полицейско насилие на протестите, депутатите от БСП побесняха

Снимка Булфото

Столична дирекция на вътрешните работи е подхванала съответните дейности за митинга, като има тревожни сигнали, че има организация за ескалация . Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов от парламентарната естрада, написа actualno.com .

Той прикани всички жители да стачкуват спокойно. " Полицейските чиновници не са там, с цел да бъдат поругавани и да бъдат атакувани и да бъдат предизвикани. Те са там, с цел да пазят публичния ред, да пазят живота и здравето на намиращите се там жители, да пазят постройките, които въплъщават институциите на Република България. Те са там, макар страхът в техните фамилии, че попадайки в такава обстановка, могат да пострадат ", сподели още Маринов.

Той обаче не загатна нищо за пребитите от полицията на митинга протестиращи, за което беше извикан в пленарна зала от Българска социалистическа партия. Припомняме, че по време на демонстрацията преди два дни след сдърпване полицията стартира да издърпва един по един няколко души от тълпата. Полицаите ги прибраха зад колоните и последва наказателна акция, което се вижда във видео.

Впоследствие шефът на Пирогов Асен Балтов удостовери, че че има две момчета с комоцио.През последните дни имаше участия в малките екрани на родителите на двете момчета - Евгений Марчев и Димитър Педев.

Поведението на Маринов безусловно вбеси алените депутати, които мигновено желаеха от Цвета Караянчева да върне министъра в пленарната зала и да даде действителен доклад за полицейското принуждение , което е било упражнено против българските жители.

Евгений Марчев е студент втори курс по право в Хага. Според описа на татко му, младият Евгений Марчев се озовал на митинга с другари. В един миг се озовал на първа линия покрай Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали мощно хората пред тях.

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и почнали да се молят да го видят. Дошла кола за спешна помощ и откарала различен задържан - юноша с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев. След настоятелни молби от страна на родителите майката е била позволена да го прегледа в килията и открила доста тежкото му положение. От Трето РПУ пратили родителите в Столична дирекция на вътрешните работи да желаят позволение за кола за спешна помощ. Оттам сякаш разрешили, само че кола за спешна помощ не пристигнала. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в " Пирогов " и настанен в неврохирургията.

Майката на другото момче Димитър Педев също направи поразителен разказ пред bTV.

В събота телефонът му бе изключен. Никой не знаеше какво се е случило с него.По телефона даже не ми споделиха дали е жив и какво е неговото положение. По-късно ми споделиха, че е постоянен. Може това да е протокол, само че аз не разбирам този протокол. Смятам, че най-малко би трябвало да се свържат с околните му. Той е окован с белезници в леглото. Пазят го двама служители на реда. Занесох му чисти облекла и те му разрешиха да се преоблече. Полицай отиде с него в тоалетната да се облече. Опитах да виждам част от клиповете, само че не устоях. Жестоко е пребит, осъждам единствено от типа му, споделя тя.

Не мога да си показва, че това са хора на реда. Всички видяхме по какъв начин влачат хора. Те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях. Правили са си селфи. Едно момиче е било с паднала презрамка и те са се гаврили с него, признава още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР