Снимка БулфотоСъздаде се ново напрежение по оста вътрешен министър -

...
Снимка БулфотоСъздаде се ново напрежение по оста вътрешен министър -
Коментари Харесай

Рашков отряза Гешев за обща работа между МВР и прокуратурата за изборите

Снимка Булфото

Създаде се ново напрежение по оста вътрешен министър - основен прокурор.

Министърът на вътрешните работи не вижда смисъл в общата работа за изборите сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Според Бойко Рашков, предлагането на основния прокурор за национално междуведомствено звено е несъстоятелно.

За идните избори няма потребност от спомагателна организация, каквато предложи Иван Гешев, счита Рашков.

„ Аз още не съм получавал писмо от него, слушам единствено по медиите. Като пристигна, да го видя какво е написал основният прокурор, аз мисля, че със или без писмо, работата в Министерство на вътрешните работи върви доста добре. По отношение на изборите, има действия, които са характерно полицейски, там прокуратурата няма място “, уточни Рашков, съобщи bTV.

Министърът твърди, че профилираната прокуратура, която депутатите взеха решение да закрият, спъва работата на полицията.

„ До сегашния миг профилираната прокуратура не дава ход на към 25 следствия, които са почнали в службите на Министерство на вътрешните работи и те няма изгледи да приключат. Много притеснителен е фактът, че тези материали, тази активност на полицията, се отнася до ОПГ “, сподели вътрешният министър. 

Той отговори и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за контрабандна скица, която беше наречена „ пътят на копринката “.

„ Аз от дълго време съм престанал да се вслушвам в това, което споделя един пропаднал политик в нашата страна, във връзка с който стартират да се събират доста съществени доказателства “, разяснява Рашков.

И добави, че когато Министерство на вътрешните работи е готово с доказателства, ще даде публичност, без да разчита на поддръжка от прокуратурата, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР