Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като правилни и

...
Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като правилни и
Коментари Харесай

Мъж и жена от Варна, хванати с хероин, остават в ареста

Снимка: Булфото

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като верни и законосъобразни избрания на Окръжен съд Варна от предходната седмица, с които в началото под стража са били арестувани Биляна Славова и Добрин Маринов.

``
рекламаДвамата са привлечени като обвинени по досъдебно произвеждане на Второ РУП във Варна за владеене и разпространяване на амфетамини и на хероин в изискванията на продължавано закононарушение.

Пресслужбата на съда напомня, че Биляна и Добрин били арестувани при профилирана полицейска интервенция при започване на предходната седмица. Тогава е бил открит и трети участник, който е с повдигнато обвиняване за държане на наркотични субстанции. При обиска на лицата и при претършуване на коли и жилища във Варна били открити и конфискувани разнообразни типове наркотични субстанции. Първите експертни проби открили, че се касае за хероин и амфетаминопроизводни.

Варненският апелативен съд дефинира като неоснователни жалбите на двамата обвинени против първичния арест и уточни в своите избрания, че отбраната им не опровергава съществуването на обосновано съмнение за авторството на действието. Събраните още в първите часове на следствието доказателства и материали по безапелационен метод обосновават съпричастието и на двамата към незаконното действие. Притежанието и разпространяването на наркотични субстанции е тежко съзнателно закононарушение с висока социална заплаха и се санкционира строго от закона. Обвиняемите са наркозависими, които вършат опити да се лекуват с метадонова стратегия, само че това съгласно съда не им е попречило да имат противоправно държание.

И съгласно втората правосъдна инстанция действителна е заплахата както Биляна, по този начин и Добрин да извършат закононарушение в случай че са с по-лека мярка за неотклонение, а Славова и да се укрие от наказателно гонене. Основанията за този извод се съдържат в предходното наказание на младата жена, която единствено преди два месеца е сключила съглашение с прокуратурата за условна присъда за владеене на наркотично вещество, в изпитателния период на която е била арестувана за разпространяване. Добрин е с чисто правосъдно минало, само че съдът намира, че механизмът на разпространяването на наркотичните субстанции и продължителният интервал от време, в което това е ставало са съображение за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила.

Определенията, с което Варненският апелативен съд удостовери първичния арест на Биляна Славова и Добрин Маринов, привлечени като обвинени за владеене и разпространяване на амфетамини и на хероин в изискванията на продължавано закононарушение, не подлежат на обжалване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР