Снимка БулфотоСъобщиха новина, която няма да бъде приета добре от

...
Снимка БулфотоСъобщиха новина, която няма да бъде приета добре от
Коментари Харесай

Увеличението на пенсиите у нас няма да е за всички пенсионери

Снимка Булфото

Съобщиха вест, която няма да бъде призната добре от доста пенсионери в България. С 5% ще се вдигнат пенсии от 1 юли по ”швейцарското предписание ”, само че нарастването няма да е за всички пенсионери. Пенсионерите с минимална пенсия за стаж и възраст ще получат нарастването единствено за разликата сред техния самостоятелен размер на пенсията и разликата, която ще се получи, в случай че надвишават минималния размер от 300 лв.. 

Това написа Pariteni.bg.

Тук повода е, че " швейцарското предписание " се ползва върху действителния размер на пенсията към датата на осъвременяване - 31 декември 2020 година

Така даже с тези спомагателни 5% част от тях няма да могат да минат размера на минималната пенсия от 300 лева Те обаче получиха по-висок размер на пенсията още от 1 януари, като за тях нарастването бе с към 20%.

То няма да се отнася за хората, които получават тавана на пенсиите от 1440 лв.. Пълен % на нарастването няма да получат и пенсионерите с пенсии над 1370 лв. пенсия, защото с растежа ще доближат тавана за оптималния размер, пише frognews.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР