Снимка: БулфотоСамо през последните три дни на пътя са загинали

...
Снимка: БулфотоСамо през последните три дни на пътя са загинали
Коментари Харесай

16 българи загинаха само за три дни, а на 1 и 2 януари ще е кошмарно

Снимка: Булфото

Само през последните три дни на пътя са починали 16 души. Такава е равносметката на " Пътна полиция " единствено след старта на серията почивни дни. Основната причина за случаите е неправилна преценка на скоростта и неспазване на отдалеченост.

Гъста мъгла има към този час на автомагистрала " Тракия ". Намалена е видимостта край Стара Загора, Чирпан и Пловдив. От " Пътна полиция " припомнят, че заран и вечер тук-там пътищата са заледени.

В последния от почивни дни за Рождество на главните пътни артерии в столицата ще има спомагателни патрули, които при потребност ще контролират придвижването. Заради упования засилен трафик в сряда - 27 декември, от 14.00 до 20.00 ч. ще бъде спряно придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, осведомят от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни за Коледа. През Владая от 10.00 до 20.00 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. " Всички чиновници на Пътна полиция са безусловно подготвени да си свършат работата да обезопасят секторите ", увери контрольор Илия Георгиев от отдел " Пътна полиция " пред Българска национална телевизия.

" Апелирам към всички водачи по-голяма централизация, до момента в който са зад кормилото. Малко по-точна и ясна преценка за това каква е пътната конюнктура, да бъдат доста по-толерантни на пътя и да се преценяват с това, че не са сами на пътя и освен към водачите, само че и към пешеходците. Те също са участници в придвижването ", прикани той. Пътната полиция чака най-големият трафик по пътищата в страната за коледно-новогодишните празници да бъде на 1 и 2 януари идната година, написа Блиц.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР