Снимка: БулфотоСамо ден след като в Държавен вестник беше обнародван

...
Снимка: БулфотоСамо ден след като в Държавен вестник беше обнародван
Коментари Харесай

Румен Радев се опълчи ГЕРБ да назначат прокорурор, разледващ главния

Снимка: Булфото

Само ден откакто в Държавен вестник беше обнародван Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, с който беше основан необикновен прокурор по следствието против основния прокурор или негов заместител, президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане съществени текстове от закона да бъдат оповестени за противоконституционни, оповестява Българска национална телевизия.

В своето искане президентът развива причините за противоконституционност на противоречивите разпореждания, които бяха изтъкнати от него и на 10 февруари т.г., в претекстовете за ветото на Закона за допълнение на Наказателно-процесуален кодекс.

С въвеждането на фигурата на необикновен прокурор по следствието против основния прокурор или негов заместител и с предаването на подсъдността по тези каузи напълно към Специализирания углавен съд се засягат съществени конституционни полезности като независимостта на прокурорите в границите на правосъдната власт, равенството на жителите пред закона и възбраната на изключителните съдилища.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР